top of page

100 års jubileet ble feiret med brask og bram!

 

Bodøs eldste kulturhus ble i helgen feiret med lansering av jubileumsbok, åpent hus og en verdig jubileumsmiddag i Storsalen på Folkets Hus. Gjester som var invitert var alt fra redaktør og forfattere, venner av huset, politikere, eiere, samarbeidspartnere og andre med spesiell tilknytning til Folkets Hus.

Knut_Ilstad_før_jubileumsfesten.JPG

Styreleder Knut Ilstad klar for å ta imot gjester til jubileumsmiddag. Foto: Christine Ilstad

- Vi er svært fornøyde med alle arrangementene som ble holdt i helgen, i anledning 100 års jubileet og lansering av den nye boken,  uttrykker styreleder Knut Ilstad. - Feiringen startet fredag med boklansering og lunsj for spesielt inviterte. Bodø oktetten sørget for god stemning på lunsjen med sine arbeidersanger. På åpent hus lørdag var det flere som fant veien til huset vårres. I tillegg til boksalg og en bildekavalkade som gikk på storskjerm,  hadde vi gleden av å by på både kaffe og jubileumskake, fortsetter Ilstad.

Den store grand finalen var jubileumsmiddagen lørdag kveld. En verdig feiring av et hus som har betydd så mye, for så mange, opp gjennom årene. I tillegg til Bodø oktetten, var også Bodø-duoen Eli Johanne Berg og Kim Lie med å sørge for en fantastisk stemning. Allsang akkompagnert av pianisten Mikael Rønneberg var også et høydepunkt denne kvelden.

Oktetten 2 - DSC_5270.JPG

Bodø-oktetten underholdt med arbeidersanger. Foto: Arild Mentzoni

Eli Berg og Kim Lie.jpg

Eli Johanne Berg og Kim Lie skapte stemning på jubileet. Foto: Christine Ilstad

Knut Ilstad ble hedret for hele 20 års innsats som styreleder for huset av Ordfører Ida M. Pinnerød, og det ble holdt flere flotte taler med gratulasjoner for 100 års jubileet. Tidligere varaordfører og AP-medlem Odd A. Lund hadde æren av å være toastmaster, noe han gjennomførte med glans.

 

Redaktør Steinar Aas og forfatterne av jubileumsboken var selvskrevne gjester både på boklansering og middag. Her avbildet med det flunkende, nye og historiske verket «Andre tider i Norge nu».

Forfattere 2 - DSC_5252.JPG

Fra venstre: Professor Steinar Aas, Wilhelm Karlsen, Fredrik G Lie, Jan Oscar Bodøgaard, Jorulf Haugen, Ida M jensen og Gaute Lund Rønnebu. Foto: Arild Mentzoni

Ordfører Ida Pinnerød, og tidligere ordførere Odd Tore Fygle og Per Pettersen var blant gjestene som kastet glans over jubileumsmiddagen. Andre gjester var alt fra eiere av huset, politikere, venner av huset og andre med spesiell tilknytning til Folkets Hus Bodø.

 

Morten Berntsen, sekretær i Folkets Hus Landsforbund var en av de spesielt inviterte. - Han har vært en viktig støttespiller både i forbindelse med jubileumsboken, men også i sammenheng med oppgraderinger som er gjort på Folkets Hus Bodø de siste årene. Vi setter veldig stor pris på det gode samarbeidet vi har, uttaler Knut Ilstad. 

 

- Folkets Hus er for alle, og vi ønsker oss veldig gjerne mer aktivitet på scenen her på huset. Så dersom det er noen lokale teatergrupper, band, revygrupper eller kor som ønsker ha forestilling, kan vi gjerne se på en god avtale slik at dette kan gjennomføres, på tross av at antall gjester må begrenset på grunn av situasjonen som er, avslutter styrelederen.

bottom of page